Zorana Đorić, Srbija

 "Vozim Na struju"

Zorana Đorić je jedna od najiskusnijih vozača električnih vozila i lider organizacije "Vozim na struju."

Govoriće o razvoju e-dostave, njenom značaju za okolinu i još više za zdravlje stanovnika gradova. Prema nekim podacima, dostava u centrima gradova može biti odgovorna za do trećine ukupnog zagađenja vazduha.

Tranzicija na e-dostavu nije značajna samo za zdravlje, već i iz ekonomskih razloga. Takođe, sve više gradova zatvara svoje centre za sva dostavna vozila sa SUS motorima.

Zorana je već prešla oko 200.000 električnih kilometara i pružiće neprocenjive uvide i sa sopstvenih iskustva.

Takođe je i duša projekta "Pokreni zelenu turu" na Zlatiboru, jednog od najboljih ekoloških projekata u Srbiji.


Primož Lemež, Slovenija 

"Emobility"

Emobility je slovenačko udruženje koje promoviše upotrebu električnih vozila i održivu mobilnost. Udruženje organizuje različite događaje kao što su simpozijumi, predavanja, radionice, i učestvuje u projektima koji promovišu upotrebu električnih vozila.

Društvo Emobility je takođe organizator najvećeg regionalnog simpozijuma o elektromobilnosti. Ove godine se održava u Beogradu, već deseti put!

Primož Lemež je predsednik i pokretač Emobility-a je, novinar, publicista, test vozač, savetnik, ali pre svega prijatelj i borac za e-mobilnost. Do sada je prešao preko 600.000 kilometara širom Evrope električnim automobilima i zna o čemu govori i piše, jer je većinu problema i izazova koje vozači EV-a doživljavaju iskusio na sopstvenoj koži.

Prijatelji i kolege ga često zovu Don Kihot e-mobilnosti.