Baerte de Brey, Holandija

Gospodin Baerte radi u kompaniji Stedin, holandskom mrežnom operateru. Izuzetno je aktivan u oblasti elektro transporta. U ime Stedina, jedan je od direktora ElaadNL-a, centra znanja i inovacija u oblasti pametne infrastrukture punjača. Odgovoran je za analizu dugoročnog uticaja električne mobilnosti na električne mreže. On je takodje i potpredsednik udruženja AVERE, krovne institucije svih evropskih EV kompanija. Član je i pokrajinskog veća Utrehta.

Maciej Mazur, Poljska

Maciej Mazur, predsednik udruženja AVERE i generalni direktor PSPA. Iskusan profesionalac u energetskom sektoru, posebno u vezi sa električnom energijom (elektromobilnost). Bio je uključen u razvoj najvećih infrastrukturnih investicija u Poljskoj, kao i konsalting za kompanije iz sektora nafte i gasa, automobilske industrije. Autor je brojnih publikacija iz oblasti energetike i društvenih komunikacija i govornik na mnogim debatama i konferencijama.

PSPA je Poljsko udruženje za alternativna goriva koje oblikuje tržište e-mobilnosti i tehnologije vodonika u Poljskoj. Neki od članova ovog udruženja kao i AVERE su: Folksvagen, Hjundai, Tesla, Audi, Mercedes...

Balázs Szilágyi, 

Mađarska

Gospodin Balázs Szilágyi ima dugo diplomatsko i akademsko iskustvo u međunarodnim političkim i ekonomskim poslovima. Trenutno je senior menadžer za javne poslove u kompaniji CATL,  globalnom lideru u inovativnim tehnologijama nove energije. Ranije je obavljao različite diplomatske funkcije. Bio je ekonomski diplomata u Pragu, zamenik šefa Mađarske ambasade u Beogradu i konzul opšte prakse u Čongćingu (Kina). Takođe je radio u stalnom predstavništvu Mađarske pri Evropskoj uniji (Briselu). Bio je šef Odeljenja za Severnu Evropu i direktor Generalnog odeljenja za Centralnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova i trgovine Mađarske. Bio je istraživački saradnik Instituta za svetsku ekonomiju Mađarske akademije nauka (između 1996. i 1999.) i šef Odeljenja za Centralnu Evropu Instituta za strateške studije Nacionalnog univerziteta za javnu upravu (između 2019. i 2021.). Njegovo iskustvo je povezano sa Kinom i evropskim poslovima, a u svojoj trenutnoj poziciji radi na evropeizaciji kineske kompanije koja je globalni lider u pružanju rešenja za skladištenje električne energije.

Thomas Scheucher, Austrija

Thomas Scheucher, MBA, predvodi širenje AVL LIST GmbH na nove tržišne prostore i elektrifikaciju automobilskih tehnologija kao Managing Director Affiliate Group za Instrumentaciju i Testne Sisteme.

Od avgusta 2022, Scheucher ima ključnu ulogu u rastu AVL-a širom Austrije, Švajcarske, Centralne i Istočne Evrope, Bliskog istoka, Centralne Azije i Afrike, sa primarnim fokusom na uspostavljanju prisustva AVL-a na novim tržištima i prelasku na elektrifikaciju.

Prethodno je obavljao funkciju Direktora Globalnog Upravljanja Projektima, implementirajući ključne promene u procesima upravljanja projektima i nadgledajući raznovrsnu portfoliju.

Kariera Thomasa Scheucherja je počela 2007. godine u AVL-u, gde se istakao kao Project Manager za Testne Sisteme.

Završio je i MBA studije generalnog menadžmenta na Kalifornijskom Univerzitetu u Thousand Oaksu, Scheucherjevo liderstvo pokreće uspeh AVL-a na novim tržištima i u revoluciji elektrifikacije.

Zsolt Hajnalka, Mađarska

Nakon što je diplomirao na Ekonomskom univerzitetu Marks Karolj u Budimpešti, Žolt je predavao na Visokoj školi za spoljnu trgovinu, a od 1988. radio je u Mađarskoj trgovinskoj banci u različitim oblastima, uključujući međunarodne bankarske odnose, posebne korporativne proizvode, nemački desk, podršku za korporativno finansiranje, akvizicija korporativnih klijenata, posebno kompanija u stranom vlasništvu. 1993-98. predstavljao je Mađarsku trgovinsku banku i vlasnike BaiernLB i austrijski BAWAG u Ljubljani. Predavač je na Ekonomskom univerzitetu u Budimpešti, konsultant menadžmenta poligona ZalaZONE, a od 2013. član je nadzornog odbora MAJOSZ – Udruženja mađarskih dobavljača automobila i rukovodilac zadužen za međunarodne odnose.


Alain Van Münster, Belgija

Cenntro 

Alain Van Munster je veteran automobilske industrije sa preko 25 godina iskustva u ulogama koje se protežu na rukovodećim pozicijama, razvoju poslovanja, operacijama i prodaji. Njegov nedavni fokus karijere bio je na unapređenju održivosti u logistici putem alternativnih izvora energije i električnih vozila.

Od septembra 2019. Alen je svoju karijeru pomerio ka zagovaranju održivosti u logistici. Bio je ključan u pomaganju logističkim kompanijama da usvoje alternativne izvore energije i integrišu električna vozila u svoje poslovanje.

Alainova stručnost leži u pionirskim naporima održivosti u automobilskom sektoru. Njegovi nedavni doprinosi uključuju zagovaranje alternativnih izvora energije i električnih vozila, usklađujući se sa težnjom industrije ka ekološkim transportnim rešenjima.

Alainova specijalizacija se proteže na oblasti kao što su logistika, osiguranje vozila, aukcije i popravka vozila. Odlikuje se u poslovnim integracijama, prodaji, tenderima i ima duboko razumevanje evolutivnog pejzaža održivog transporta, što ga čini pokretačkom snagom u zelenoj transformaciji industrije.

Nedavni napori Alaina Van Munstera naglašavaju njegovu posvećenost podsticanju održivih transportnih rešenja i njegovu ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti ekološke logistike.

Milan Lončar, Srbija    AMSS CMV

Više od deset godina na poziciji vodećeg inženjera u centru za motorna vozila pri AMSS.

Diplomirani mašinski inženjer iz oblasti motornih vozila. Karijeru u ispitivanju vozila započeo je u Centru za bezbednost saobraćaja na Mašinskom fakultetu u Kragujevcu. Iste poslove je nastavio u AMSS centru za motorna vozila. 

Proteklu deceniju veliku pažnju posvetio je osobama sa invaliditetom kroz adaptaciju vozila shodno potrebama u stepenu invaliditeta. Trenutno je na trećoj godini doktorskih studija iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Autor je desetine radova koji su predstavljeni na domaćim i medjunarodnim konferencijama. Poslednjih nekoliko godina prati razvoj električnih vozila kroz projekte Agencije za bezbednost saobraćaja.

Prof. dr Ana B. Bovan  Srbija

Prof. dr Ana B. Bovan je Dekan ESEM Business School i predsednik CEDEF, Centralno evropskog foruma za razvoj koji se bavi održivim poslovanjem. Tokom višedecenijske karijere je sprovela brojne projekte u oblasti održive energetike i ekologije, i uvela principe održivog poslovanja na ESEM Business School MBA Programme.

Robert Lukić, Srbija                  Toyota Adria

Robert Lukić je direktor za korisničko iskustvo, mrežu i Lexus. Na toj ključnoj funkciji, gospodin Lukić vodi strateške inicijative usmjerene na unapređenje zadovoljstva korisnika, jačanje kompanijine mreže i napredovanje Lexus brenda unutar regiona.

Sa bogatim iskustvom u automobilskoj industriji, gospodin Lukić je poznat po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti pružanju izvanrednih korisničkih iskustava i razvijanju jake lojalnosti prema brendu. Njegovo imenovanje je dokaz kompanijine posvećenosti postavljanju visokih standarda u korisničkoj usluzi.

Robert Lukić je ranije obavljao važne uloge unutar organizacije. Njegovo vođstvo i sposobnosti strateškog planiranja će biti od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da TOYOTA ADRIA i dalje uspeva u pružanju najvišeg nivoa korisničkog zadovoljstva.

Gospodin Lukić ima odgovornosti koje uključuju nadzor nad razvojem Lexus brenda u regionu, implementaciju inovativnih rešenja za unapređenje korisničkog putovanja i vođenje različitih strateških projekata usmjerenih na jačanje ukupne mreže.

TOYOTA ADRIA d.o.o. je istaknuto ime u automobilskoj industriji, služeći kao ovlašćeni distributer Toyota i Lexus vozila u Jadranskom regionu. Sa snažnim posvećenjem pružanju izvanrednog kvaliteta i inovacija, kompanija je stekla reputaciju za izvrsnost.

Kao deo globalno priznate kompanije Toyota Motor Corporation, TOYOTA ADRIA d.o.o. je posvećena održavanju osnovnih vrednosti Toyota brenda, koje uključuju snažan fokus na korisničko zadovoljstvo, ekološku održivost i naprednu tehnologiju.

Kompletna paleta Toyota i Lexus vozila kompanije zadovoljava raznovrsne potrebe i preferencije korisnika u Jadranskom regionu. Bilo da se radi o pouzdanom i efikasnom modelu Toyota ili luksuznom i performansama usmjerenom modelu Lexus, TOYOTA ADRIA d.o.o. nudi vozilo za svaki način života.

Nepokolebljiva posvećenost Toyote ekološkoj održivosti odražava se u njihovoj pionirskoj hibridnoj tehnologiji, koja ima za cilj smanjenje ugljeničnog otiska svojih vozila. Ovo posvećenje se podudara sa globalnom vizijom kompanije za održiviju i ekološki prihvatljivu budućnost.

Sa nasleđem inovacija i posvećenošću prevazilaženju očekivanja korisnika, TOYOTA ADRIA d.o.o. i Toyota i dalje postavljaju standarde izvrsnosti u automobilskoj industriji.

Velimir Jeremić, Srbija

Dekra

Diplomirao na Privrednoj akademiji u Novom Sadu gde započinje poslediplomske studije u oblasti Ekonomske Diplomatije na temu Risk asset management.

Preko 30 godina iskustva u oblasti osiguranja od autoodgovornosti, preuzimanja rizika, procene šteta, ispitivanje vozila i periodične provere tehničke ispravnosti vozila. Učesnik je velikog broja ekspertskih timova i različitih stručnih tela u Srbiji i okruženja. Član je radne grupe za izradu nacionalne strategije Bezbednosti Saobraćaja republike Srbije 2023-2030 i trenutno aktuelan u grupi za izradu akcionog plana 2023-2025. 

Od 2015 ima stalan angažman u DEKRA d.o.o. u Srbiji i delom regiona.. DEKRA SE Štutgart je najveća svetska Testing Certification institucija u atomotivu. DEKRA je lider po posvećenosti bezbednosti saobraćaja, akciji Vision Zero, ispitivanjima, homologacijama i proveri tehničke ispravnosti vozila, ispitivanjima i sertifikacijama u auto industriji, e-connectivity, Vx, sistemima autonomne vožnje, HiVo (električnim vozilima) kao i ispitivanjem kompletne prateće infrastrukture i okruženja. 

Dr med sci. Dejan Spiroski, Srbija

Zaposlen na Institutu za rehabilitaciju od 2007. Član je Evropskog udruženja kardiologa, Evropskog udruženja za hipertenziju. udruženja kardiologa Srbije, lekarske komore Srbije. Glavni koordinator u ustanovi i zamenik glavnog koordinatora Srbije. Završio je studije IV EUROSPIRE za primarnu i sekundarnu prevenciju.

Bio je glavni i odgovorni urednik prevoda indeksa "The 21st Edition of the Cecil Textbook of Medicine" . Jedan je od autora i predavača programa kontinuirane medicinske edukacije na Medicinskom fakultetu u Nišu. 

Predsednik radne grupe za prevenciju i rehabilitaciju Udruženja kardiologa Srbije (2017-2019). Autor je pet radova sa SCI ili SSCI liste, usavršavanje iz oblasti kardiopulmonalne funkcionalne dijagnostike..

Stalni je član predsedništva kardiološke sekcije Srpskog Lekarskog Društva.

Njegova ekspirtiza značajno je široka na temu uticaja zagadjenja na kardiovaskularni sistem.

Saša Sovilj, Srbija              Nelt

Diplomirani mašinski inženjer. Više od petnaest godina u sferi održavanja. Trenutno na poziciji menadžera tehničkih operacija u NELT-u. Funkcija podrazumeva održavanje flote od preko 1000 vozila svih kategorija, od malih putničkih vozila do tegljača. Jedna od najvećih flota u privatnom sektoru. Aktivno radi na implementaciji električnih vozila u okviru flote.

Dejan Janjatović, Srbija NLBKB

Nalazi se na funkciji zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke i člana Izvršnog odbora za upravljanje rizicima i finansijama od pravnog spajanja NLB i Komercijalne banke, koje je završeno u aprilu 2022. godine.

Na poziciju zamenika predsednika i člana Izvršnog odbora Komercijalne banke postavljen je u februaru 2021. Ova odgovorna pozicija poverena mu je na osnovu dvodecenijskog iskustva i ekspertize iz širokog spektra bankarskih i finansijskih oblasti – upravljanja rizicima, poslovanja sa privredom i stanovništvom, upravljanja poslovnom mrežom i unapređenja operativne efikasnosti.

Na funkciju zamenika predsednika Izvršnog odbora došao je sa pozicije člana Izvršnog odbora NLB Banke, takođe odgovornog za upravljanje rizicima i operacijama, kako bi osigurao da tokom integracije sa NLB Bankom Komercijalna banka unapredi položaj na finansijskom tržištu Srbije i ostane stabilna, likvidna i pouzdana.

Pre nego što se pridružio NLB Banci, bio je član Izvršnog odbora zadužen za upravljanje rizicima i operacijama u ProCredit banci, u kojoj je započeo karijeru i proveo 14 godina na različitim rukovodećim pozicijama.

Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu i poslovne MBA studije u Budimpešti. Poseduje CFA Level I sertifikat sa Instituta ovlašćenih finansijskih analitičara (CFA) i tečno govori engleski jezik.

Marina Stošić, Srbija           JP "Pošta Srbije"

Rukovodilac sektora za eksploataciju i održavanje vozila i poštanskih sredstava JP „Pošta Srbije“. Ne samo da je ovakva pozicija izazov za jednu ženu već je Marina otišla i korak dalje i postala prvi rukovodliac javnog preduzeća koji je načinio hrabar korak ali je postavila i izazov drugim javnim preduzećima i flotnim menadžerima, prateći Evropske trendove, a involvirajući E-LCV u flotu JP „Pošta Srbije“.

Marina će nam kroz panel diskusiju na temu E-LCV dati uvid u uštedu kroz upotrebu EV već nakon kratkog perioda eksploatacije, ali i obratiti pažnju koji su izazovi pred velikim flotama koje su sada u procesu elektrifikacije ili o tome razmišljaju. Upravo kroz njeno izlaganje saznaćemo i koliko je rutiranje važan element, te na koji način utičemo na životnu sredinu, smanjenje nivoa buke što doprinosi ugodnijem životu u užim gradskim zonama.

Predrag Vučinić, Srbija charge&GO

Predrag se dugi niz godina bavi razvojem poslovanja u oblasti mreža i tehnike punjača za električne automobile, autobuse i kamione, snage od 22kW AC, odnosno snage od 50 do 450kW, kad je reč o DC punjačima. Sprovodi brojne aktivnosti na razvoju tržišta i mreže punjača, promociji i prezentovanju brzih punjača u Srbiji, i priprema tekstove za elaborate i idejne studije, dok aktivno prati sve informacije u oblasti industrije električnih automobila i punjača. Osposobljen je za servis prvog stepena za ABB punjače tipa Terra 53/54 i Simens Kostad punjače tipa AC 22kW i brzih DC punjača. Učestvuje u javnim nabavkama prema zahtevima tendera, i radi na izradi i sačinjavanju kompletne tehničke dokumentacije za učešće na tenderima.

Miroslav Vrcelj, Srbija   

Emil Frey Star Import d.o.o.


Miroslav Vrcelj, market menadžer za Mercedes-Benz vozila u okviru Emil Frey Grupe za jugoistočnu Evropu, poseduje impresivnih 15 godina iskustva u automobilskoj industriji.

Prepoznat po vođenju mreže dilerskih centara na više tržišta, rukovodi prodajom i strategijama , postižući da Mercedes-Benz bude broj 1 među premium brendovima pet uzastopnih godina. Njegov uspeh obuhvata razvoj poslovanja sa velikim kupcima i strukturiranje inovativnih programa prodaje.

Miroslavljevo vođstvo bilo je ključno za rast i afirmaciju ključnih brendova u automobilskom sektoru, potvrđujući njegov status istaknutog stručnjaka.

Vladimir Živanović, Srbija

Turistička organizacija Zlatibor

Tokom 2012. godine  završio je master studije na Fakultetu organizacionih nauka, Univerzitet u Beogradu na studisjkom programu Elektronsko poslovanje i upravljanje sistemima i stekao zvanje Master inženjer organizacionih nauka. Svoje obrazovanje je upotpunio i tokom 2013. godine na ITAcademy u Beogradu, smer: Android Development Program, stečeno zvanje: CERTIFIED ANDROID APPLICATION DEVELOPER.

Od 2010. godine zaposlen je u Turističkoj organizaciji Zlatibor na radnom mestu Samostalni saradnik za sportski turizam. Od 22. avgusta 2016. godine obavlja funkciju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Zlatibor.

Prof. dr Marko Luković

Oblikovanje izvrsnosti u dizajnu

Predsednik Saveta Univerziteta umetnosti u Beogradu, ističe se kao ključna ličnost u oblasti industrijskog i automobilskog dizajna. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu s fokusom na industrijski dizajn, a od 2002. godine radi kao vanredni profesor na istom fakultetu, osvojivši reizbor 2021. godine.

Nedavna postignuća uključuju sticanje doktorata 2022. godine i učešće u međunarodnoj razmeni stipendista na Univerzitetu u Bolonji, Italija, u okviru programa Erasmus Mundus +. Lukovićev globalni pristup usklađen je s njegovim zalaganjem za oblikovanje obrazovanja u oblasti dizajna.

Osim akademske sfere, Luković doprinosi automobilskim publikacijama poput "Top Speed" i "Auto Bild". Saradnja s firmama poput CAD Professional Systems i ProMaschinen ističe njegov interdisciplinarni pristup dizajnu.

Sa preko 25 nagrada, Lukovićevi nedavni projekti obuhvataju koncept automobila Peugeot-Moonster u Parizu i solarni automobil Emilia 4 u Italiji. Značajni doprinosi u Srbiji obuhvataju dizajn za automobile Zastava, kamione Eurozeta i inovativne proizvode poput 3D skenera za motion capture.

Kao gostujući predavač na 15 međunarodnih univerziteta, Luković nastavlja deliti svoje znanje. Njegovo recentno prisustvo na 110 izložbi, kako solo tako i kolektivnih, potvrđuje njegov uticaj na globalnoj dizajnerskoj sceni.

Recentni rad prof. dr Marka Lukovića, obuhvaćen obimnim publikacijama, prikazuje inovacije i liderstvo u industrijskom i automobilskom dizajnu. Za više informacija, posetite www.marko-design.com i https://www.fpu.bg.ac.rs/zaposleni/marko-lukovic/.